ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Το Diamond City Living βρίσκεται στην ήσυχη και βολική οδό Ανδριανουπόλεως η οποία βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της πόλης, τα καταστήματα, τις τράπεζες καθώς και από τα αξιοθέατα στο κέντρο. Σημείο αναφοράς αποτελεί η κεντρική πλατεία της πόλης, η Πλατεία Ελευθερίας, η οποία από την περίοδο της άνοιξης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος κόσμου είτε για να καθίσει στα μαρμάρινα περβάζια και να συζητήσει είτε για να πιει τον καφέ ή το πότο του. Ο δημοτικός κήπος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σε αυτόν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αναζητούν στιγμές δροσιάς κάτω από τα ψηλά δέντρα και δίπλα από τα σιντριβάνια και τα ρυάκια αρκετοί άνθρωποι. Οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας βρίσκονται και αυτές σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο. Εκεί θα συναντήσει κανείς παρέες νέων να κάθονται στο γρασίδι δίπλα από τα τρεχούμενα νερά και ανθρώπους να περπατάνε απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης. Το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας δέχεται αρκετό αριθμό επισκεπτών όλο τον χρόνο και έχει ως θεματική την παρουσία του ανθρώπινου στοιχείου στην Δράμα από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και τους νεότερους χρόνους. Το πάρκο του διοικητηρίου αποτελεί επίσης συχνό προορισμό για κάποιον που θέλει να δει τα αγάλματα που δημιουργήθηκαν για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης, αλλά σημαντικό σημείο επίσκεψης αποτελεί το άγαλμα της «Νίκης της Δράμας», έργο το οποίο βρίσκεται στο «πάρκο ανάπλασης» έναν χώρο ο οποίος δέχεται αρκετό κόσμο προκειμένου να πραγματοποιήσει την βόλτα του στην γύρω περιοχή. Στο κέντρο της Δράμας ο επισκέπτης θα συναντήσει επίσης παλιά κτίρια σημαντικής αρχιτεκτονικής, τα βυζαντινά τείχη της πόλης στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά της πόλης, βυζαντινές εκκλησίες και ιερούς ναούς καθώς επίσης θα έχει την δυνατότητα να περπατήσει στην παλιά πόλη η οποία βρίσκεται στην άλλοτε εμπορική οδό Βενιζέλου. Το κέντρο της Δράμας προσφέρει αρκετές επιλογές για φαγητό, καφέ, ποτό και αγορές καθώς η πόλη δέχεται σημαντικό αριθμό επισκεπτών όλο των χρόνο. Με σημείο εκκίνησης την διαμονή σας στο Diamond City Living στο κέντρο της Δράμας, θα έχετε την δυνατότητα να φτάσετε και να περιηγηθείτε στην πόλη σε λίγα μόνο λεπτά.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην πόλη της Δράμας λαμβάνουν χώρα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Το «διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους» πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο και προσελκύει μεγάλο πλήθος ανθρώπων του κινηματογράφου καθώς και χιλιάδες επισκέπτες. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι το φεστιβάλ τραγουδιού «Dramaica Youth Festival» το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες στον χώρο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας και στο οποίο συμμετέχουν τόσο συγκροτήματα της πόλης όσο και σημαντικοί γνωστή καλλιτέχνες. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι η διοργάνωση της «Δραμοινογνωσίας». Πραγματοποιείται στα τέλη Μαΐου και διαρκεί για μια εβδομάδα. Πρόκειται για μια εκδήλωση με κύριο θέμα τον τρόπο παρασκευής του κρασιού σε μια από τις κατεξοχήν οινοποιητικές περιοχές της χώρας αλλά και της απόλαυσής του η οποία συνδυάζεται με γαστρονομικές δημιουργίες. Λαμβάνει χώρα σε διάφορα μαγαζιά στο κέντρο της πόλης με διάφορα δρώμενα. Τέλος, από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου πραγματοποιείται ίσως η πιο μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Χώρας, η «Ονειρούπολη». Πρόκειται για ένα μαγικό, χριστουγεννιάτικο χωριό, από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στην χώρα στα πρότυπα ξένων χριστουγεννιάτικων χωριών της κεντρικής Ευρώπης, το οποίο λαμβάνει χώρα τόσο στον δημοτικό κήπο όσο και στην πλατεία της πόλης. Εδώ μικροί και μεγάλοι ζουν το παραμύθι των γιορτών διασκεδάζοντας με ξεχωριστές εκδηλώσεις, μουσική, χορό, φαγητό και αστείρευτο κέφι. Συνδυάστε τις παραπάνω πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης με την διαμονή σας στο Diamond City Living και περάστε ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

 

 

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

 Ο νομός Δράμας προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές και ανεπανάληπτες εξορμήσεις και δραστηριότητες. Αναμφίβολα αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι το χιονοδρομικό κέντρου του Φαλακρού το οποίο δέχεται αρκετό αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Για τους λάτρεις της φύσης μια εξόρμηση στο παρθένο δάσος του Φρακτού αλλά και της Ελατιάς, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Καταρράκτες και σπάνια ήδη φυτών και ζώων συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία πεζοπορίας, πικ-νικ και χαλάρωσης. Μια επίσκεψη στο σπήλαιο πηγών Αγγίτη, στο μεγαλύτερο σε μήκος και όγκο σπήλαιο στην Ελλάδα, θα προσφέρει στον επισκέπτη σπάνιες εικόνες από δημιουργίες της φύσης στο πέρασμα των αιώνων. Επιπλέον μια εκδρομή στο βόρειο τμήμα του νομού και συγκεκριμένα στις τεχνητές λίμνες Λευκογείων, Θησαυρού και Πλατανόβρησης που δημιουργήθηκαν από τα φράγματα στον ποταμό Νέστο, είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να χάσετε. Ακόμη για τον επισκέπτη της πόλης τις ημέρες όπου ο καιρός είναι ιδανικός, μπορεί να ανεβεί στον λόφο του Κορυλόβου και να δοκιμάσει τις δεξιότητές του στο αλεξίπτωτο πλαγιάς (παρά πέντε). Μπορείτε να συνδυάσετε την διαμονή σας στο κέντρο της Δράμας με μια εκδρομή στον νομό μας, διαμένοντας στο Diamond City Living απ’ όπου μπορούμε να σας δώσουμε χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! Χρησιμοποιούμε COOKIES για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την επίσκεψη σας. Αν θέλετε να συνεχίσετε παρακαλούμε επιλέξτε μια απο τίς επιλογές. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΟΚ ΑΠΟΡΡΙΨΗ